Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ιστορίες τρόμου για κάποιον που συνήψε σχέση με έναν άνθρωπο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως νάρκισσος ή έχουμε και τις δικές μας ιστορίες να αφηγηθούμε.

Έτσι λοιπόν, για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε Τι είναι ο Ναρκισσισμός και ποιους χαρακτηρίζουμε ως Νάρκισσους.

Ο ναρκισσισμός είναι στην πραγματικότητα μια διαταραχή προσωπικότητας και κάποιος χαρακτηρίζετε ως ναρκισσιστής εάν παρουσιάζει:

  • Διογκωμένη αίσθηση της σημασίας του εαυτού του

  • Εκδηλώνει βαθιά ανάγκη για υπερβολική προσοχή και θαυμασμό

  • Οι σχέσεις του είναι προβληματικές και

  • Στερείτε ενσυναίσθησης για τους άλλους

Με άλλα λόγια, Ναρκισσιστής είναι το άτομο που εκτιμά τόσο πολύ τον εαυτό του και σε τέτοιο βαθμό, που αγνοεί τις ανάγκες των υπολοίπων. 

Αν έχετε ή είχατε ποτέ αλληλεπίδραση με έναν ναρκισσιστή, γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτοί οι άνθρωποι κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να περιστρέφονται τα πάντα γύρω από  εκείνους και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Στην αρχή της σχέσης σας, σας συμπεριφέρονται με υπερβάλλουσα φροντίδα, τρυφερότητα και γλυκύτητα, αλλά καθώς ο καιρός περνά, αντιλαμβάνεστε ότι όλα ήταν ψέματα και ότι ήθελαν να σας κάνουν να αισθανθείτε άνετα με σκοπό να σας χειραγωγήσουν.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι ο ναρκισσιστής δεν έχει επίγνωση ότι είναι ναρκισσιστής. Ακόμα κι αν το υποψιαστεί, το πιθανότερο είναι ότι θα αδιαφορήσει και σίγουρα δεν θα αναζητήσει την βοήθεια του ειδικού. Έτσι λοιπόν, εάν έχετε μπλέξει στον ιστό ενός ναρκισσιστή, είναι καλύτερο να είστε προετοιμασμένοι για το πως θα αντιμετωπίσετε την κατάσταση ή ακόμα καλύτερα πως να διακόψετε τη σχέση σας μαζί του.

Ωστόσο, σε ατυχείς περιπτώσεις, ίσως και να μην μπορείτε να το κάνετε αυτό άμεσα επειδή ερωτευτήκατε, επειδή είναι συνάδελφοι ή μέλη της οικογένειάς σας. Για αυτές τις περιπτώσεις, είναι ζωτικής σημασίας να παρακολουθήσετε το Video. Θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε τις κλισέ δηλώσεις τους, έτσι ώστε να μπορέσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας.

Εάν χρειάζεστε την βοήθεια του ειδικού, για να αντιμετωπίσετε την συναισθηματική βλάβη που σας προκάλεσε ή να προλάβετε αυτή που θα μπορούσε να σας προκαλέσει. Είμαι Στην διάθεσή σας για οποτεδήποτε το αποφασίσετε.

**********

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 693 6138090

❤ 

❤