«Όλο το μυστικό έγκειται στη σύγχυση του εχθρού, έτσι ώστε να μην μπορεί να καταλάβει την πραγματική μας πρόθεση». ― Σουν Τζου, Η Τέχνη του Πολέμου

Πολλοί «πνευματικοί» άνθρωποι εκεί έξω, αντιμετωπίζουν δυσκολίες αυτές τις μέρες.

Είναι αφυπνισμένοι και σε εγρήγορση για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο. Έκαναν την έρευνά τους και βλέπουν ότι η σκοτεινή ατζέντα συνεχίζει την δράση της. Ακολουθούν όλους αυτούς που αποκαλούμε συνωμοσιολόγους, έχουν αναλύσει τα δεδομένα, ξέρουν τι έρχεται και είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα καθάρματα στην κορυφή της πυραμίδας να τους επιβάλλουν τους τρόπους τους.

Γνωρίζουν επίσης ότι το σύμπαν αποτελείται από ενέργεια, συχνότητα και δόνηση. Είναι ενήμεροι για το νόμο της έλξης, πιστεύουν στην κβαντική φυσική και γνωρίζουν ότι με τη σωστή πρόθεση μπορούν να έχουν πρόσβαση σε απίστευτα βασίλεια ευημερίας και επιτυχίας. Έχουν ζουμάρει ακόμη και πέρα από αυτόν τον πλανήτη και μπορούν να φανταστούν μια διαστατική πάλη μεταξύ των δυνάμεων του καλού και του κακού.

Συχνά χαρακτηρίζουν τον μεγάλο αγώνα της εποχής μας ως πνευματικό πόλεμο ο οποίος και είναι, αλλά δείχνουν να έχουν μπερδευτεί για το ποιος είναι ο ρόλος τους σε αυτό το πεδίο μάχης.

Το ερώτημα λοιπόν είναι, πώς ξέρεις αν κερδίζεις ή χάνεις  τον πνευματικό πόλεμο;

Να τι βλέπω, ξανά και ξανά. Θα το κρατήσω σύντομο και πολύ προσγειωμένο. Θα το απομυθοποιήσω. Δεν θα παραθέσω την Βίβλο, ούτε θα μιλήσω για δαίμονες ή αγγέλους. Δεν θα αναφέρω τα ερπετά και δεν θα αναφέρω καν τον Ρούντολφ Στάινερ ( αυτή τη φορά ).

Θα μιλήσω μόνο για την πραγματική εμπειρία του ατόμου. Δηλαδή, πράγματα που είναι πραγματικά για ανθρώπους όπως εσείς και εγώ. Πράγματα που μπορούν να καταγραφούν προσωπικά από τις έξι αισθήσεις και πράγματα με τα οποία μπορούμε να συνδεθούμε με άμεση εμπειρία. Πράγματα για τα οποία έχουμε πραγματικά τον έλεγχο.

Στην πραγματικότητα, θα το κρατήσω όσο πιο απλό μπορώ και απλώς θα τα συγκεντρώσω όλα αυτά σε μια σύντομη λίστα, γιατί θέλω να αξιολογήσεις τη ζωή σου και τη θέση σου ως κυρίαρχη ψυχή τούτο τον καιρό. Θέλω να αναγνωρίσεις ότι έχεις ακόμη δουλειά να κάνεις με τον εαυτό σου, προτού αρχίσεις να ασχολείσαι με τα προβλήματα του κόσμου.

Πότε χάνεις τον Πνευματικό Πόλεμο …

Χάνεις τον πνευματικό πόλεμο αν:

 1. Τα συναισθήματα του άγχους, του φόβου, της αμφιβολίας για τον εαυτό σου και η υπερένταση, είναι μέρος της καθημερινής σου πραγματικότητας.

 1. Νιώθεις χαμένος και χωρίς σκοπό.

 1. Ανακαλύπτεις τον εαυτό σου να γλιστρά στην απάθεια και απλώς να μην ενδιαφέρεσαι πια για ποιότητα στην ζωή σου.

 1. Βρίσκεσαι σε συνεχή αρνητικό διάλογο με τον εσωτερικό σου κριτή και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις στο επόμενο μεγάλο στάδιο της ζωής σου.

 1. Νιώθεις θυμό ή δυσαρέσκεια για τον κόσμο ή για εκείνους που αισθάνονται επιτυχημένοι σε αυτόν.

 1. Γνωρίζεις ότι έχεις την ικανότητα για πολλά περισσότερα, αλλά δεν αξιοποιείς πλήρως τις δυνατότητές σου.

 1. Ζεις στη σκιά σου, νιώθεις θύμα των περιστάσεων, κατηγορείς τις συνθήκες και τους άλλους ανθρώπους για τις αποτυχίες σου.

 1. Δικαιολογείς το εαυτό σου που δεν φροντίζεις την επιχείρησή σου.

 1. Απλώς δεν μπορείς να σταματήσεις την αναβλητικότητα για να υλοποιήσεις τα πράγματα που είναι τα πιο σημαντικά για εσένα.

 1. Έχεις εθιστεί στην ενημέρωση και την χρησιμοποιείς ως αντιπερισπασμό παρά ως μέσο απελευθέρωσης.

 1. Προσπαθείς να αλλάξεις τον κόσμο ή να εξυπηρετήσεις τους άλλους, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι έχεις απομακρυνθεί από τους δικούς σου στόχους.

 1. Νιώθεις αδυναμία να αλλάξεις τον εαυτό σου και τον τρόπο που βιώνεις τον κόσμο.

 1. Βρίσκεσαι στο έλεος των συναισθημάτων σου.

 1. Νιώθεις ασταθής, αδέσμευτος, απόμακρος, ένοχος ή ντροπή.

 1. Νιώθεις ότι ο χρόνος τελειώνει.

 2. Υποφέρεις από χαμηλή αυτοπεποίθηση και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

 1. Είσαι εθισμένος σε ουσίες που ξέρεις καλά ότι δεν σου προσφέρουν τίποτα. Αλκοόλ, καπνό, ναρκωτικά, χάπια, πρόχειρο φαγητό κ.λπ.

 1. Η προσοχή σου αποσπάτε εύκολα και δεν μπορείς να εστιάσεις σε πράγματα που θα πήγαιναν μπροστά την ζωή σου.

 1. Επιτρέπεις στον εαυτό σου να εκφοβίζεται και να επιδοκιμάζεται από τοξικές σχέσεις.

 1. Νιώθεις ανάξιος της επιτυχίας ή της ευτυχίας.

 1. Δεν είσαι σε θέση να ελέγξεις τις βασικές επιθυμίες σου και υποφέρεις με τις ακόρεστες επιθυμίες του πεινασμένου φαντάσματος .

 1. Νιώθεις ότι η ζωή σου είναι μικρή, ότι ζεις σε ένα αόρατο κλουβί και ότι οι ευκαιρίες, οι εμπειρίες και η σύνδεση με τους άλλους είναι εκτός ορίων για εσένα.

 1. Συμμετέχεις σε ατελείωτους κύκλους αυτο-σαμποτάζ , παραμένοντας ασυνείδητα μικρός και αδύναμος.

 1. Νιώθεις συχνά κούραση και την ανάγκη να τα παρατήσεις. Θεωρείς ότι η αιώνια ανάπαυση θα ήταν ευνοϊκότερη αντί του κόπου της γνώσης της αλήθειας και της αναποτελεσματικότητάς σου να κάνεις οτιδήποτε γι’ αυτήν.

 1. Είσαι έτοιμος για μια αλλαγή, αλλά δεν θα κάνεις τίποτα για να αλλάξεις.

Εάν μπορείς να σχετιστείς με κάποιο από τα παραπάνω, σημαίνει ότι το πνεύμα σου έχει καταρρεύσει σε αυτήν την άγρια χαοτική, μπερδεμένη, απογοητευτική και δυσλειτουργική κοινωνία που ζούμε. Αυτά είναι καθημερινά σημάδια ότι ο πνευματικός πόλεμος εναντίον σου είναι αποτελεσματικός, ότι έχει αλλοιώσει τη συνείδησή σου και πως σε έχει απομακρύνει από τον πλήρη πλούτο της εμπειρίας που ήρθες για να ζήσεις εδώ.

Αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι εσύ, και μόνο εσύ, έχεις τη δύναμη να εξυψώσεις τον εαυτό σου και να βγεις από την  απελπισία.

Μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο θάρρος και να ανεβάσεις το επίπεδο της συνείδησής σου ανά πάσα στιγμή, ώστε να μπορέσεις να προσεγγίσεις αυτόν τον κόσμο με ουδετερότητα και αποδοχή.

Μπορείς να καλλιεργήσεις την προθυμία να δημιουργήσεις μια πιο επεκτατική ζωή για τον εαυτό σου, ακόμη και σε αυτήν την καταιγίδα στην οποία βρισκόμαστε όλοι.

Μπορείς να ανακτήσεις τη δύναμή σου και να μάθεις να κάνεις ό,τι είναι σωστό και καλύτερο για εσένα για να κερδίσεις τον πνευματικό πόλεμο για τον εαυτό σου.

«Αυτός που έχει κατακτήσει το δικό του δειλό πνεύμα έχει κατακτήσει ολόκληρο τον εξωτερικό κόσμο». ~Thomas Hughes, Tom Brown’s Schooldays

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Ντύλαν Τσαρλς  είναι ο συντάκτης των  Waking Times και οικοδεσπότης του podcast  Battered Souls. Το προσωπικό του ταξίδι είναι βαθιά εμπνευσμένο από τα σαμανικά φυτικά φάρμακα και τις τέχνες του Kung Fu, Qi Gong και Yoga. Μετά από επτά χρόνια ζωής στην Κόστα Ρίκα, τώρα ζει στα βουνά Blue Ridge, όπου του αρέσει να υπηρετεί, να εκπαιδεύεται και να περνά χρόνο με την οικογένειά του.

Πηγή: Wakingtimes  

**********

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 693 6138090

❤ 

❤