Από: Μαρία Πέππα –

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι σας κοστίζει η ανησυχία? Σας παροτρύνω να σκεφτείτε σοβαρά αυτήν την ερώτηση και να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να ανακαλύψετε πόσα πράγματα χάνετε από τη ζωή σας και το τεράστιο κόστος που πληρώνετε  επειδή έχετε κολλήσει στην ¨παγίδα της¨.

Αμέτρητα θύματα και εγκαταλελειμμένα όνειρα βρίσκονται θαμμένα κάτω από τον απόηχο της ανησυχίας. Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν την ανησυχία και τις συνέπειές ως μέρος της ενήλικης ζωής τους ή ακόμα χειρότερα, θάβουν το κεφάλι τους στην άμμο και προσποιούνται ότι όλα είναι καλά, ακόμα και όταν η ζωή τους καταρρέει.

Η ανησυχία ΔΕΝ αποτελεί “μέρος του να είσαι ενήλικας” και το πρώτο πράγμα που ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε για να απαλλαγείτε επιτέλους από την ανησυχία και όλα εκείνα που σας κλέβει, είναι να αναγνωρίσετε το οδυνηρό κόστος που πληρώνετε εξαιτίας της.  Γιατί; Γιατί όταν το κάνετε αυτό, θα έχετε επίσης κάνει το 1ο σημαντικό βήμα για να την εξαλείψετε από τη ζωή σας.

Πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τον εαυτό σας και πρέπει να είστε πρόθυμοι να συνειδητοποιήσετε πόσο πόνο έχετε νιώσει έως σήμερα λόγω της ανησυχίας σας. Ξέρω ότι αυτό δεν φαντάζει και τόσο εύκολο, ωστόσο η αναγνώριση και η συνειδητοποίηση είναι το κλειδί που θα ξεκλειδώσει την ¨παγίδα της ανησυχίας σας¨.

Όταν σταματήσετε να την καμουφλάρετε και νιώσετε πόσο υποφέρετε από αυτή, ΤΟΤΕ θα μπορείτε να απαλλαγείτε από την φυλακή της μια για πάντα και να ανταμώσετε με την αρμονία και την εσωτερική ειρήνη που εδράζουν μέσα σας και περιμένουν να σας αγκαλιάσουν.

Τι είναι η ανησυχία?

Η ανησυχία είναι ένα φίλτρο. Εάν ζείτε τη ζωή σας ανησυχώντας συνεχώς, εάν θυσιάζετε τα όνειρα και τις επιθυμίες σας επειδή σας κατακλύζει ο φόβος και εάν τα επίπεδα του άγχους σας βρίσκονται στην κορυφή επειδή δυσκολεύεστε να βγείτε από την ανησυχία, τότε η ανησυχία είναι απλώς το φίλτρο μέσα από το οποίο διυλίζετε τη ζωή σας.

Είναι σα να γεννηθήκατε με ένα ζευγάρι πράσινα σκούρα γυαλιά ηλίου τα οποία φοράτε δίχως να τα βγάζετε. Αν τώρα φανταστείτε ότι κοιτάζετε ένα φύλλο λευκού χαρτιού, τι χρώμα θα λέγατε ότι είναι; Πράσινο, φυσικά. Και αν μια μέρα έρθει κάποιος και σας πει ότι το χαρτί είναι λευκό τι θα του απαντούσατε; Προφανώς, θα του απαντούσατε ότι κάνει λάθος και ότι δεν ξέρει τι του γίνετε.

Ωστόσο, όσο φοράτε τα πράσινα γυαλιά στα μάτια σας, δεν υπάρχει κυριολεκτικά καμία ελπίδα, καμία πιθανότητα να δείτε το χαρτί λευκό. Στην πραγματικότητα, ακόμα κι αν ΘΕΛΕΤΕ να το δείτε λευκό, δεν θα τα καταφέρετε εφόσον φοράτε τα σκούρα πράσινα γυαλιά σας.

Αυτό είναι που κάνει η ανησυχία. Αλλοιώνει τα πράγματα. Όσο φοράτε τα γυαλιά σας θα εξακολουθείτε να ¨ανησυχείτε¨ και μέχρι να τα βγάλετε, τίποτα δεν θα αλλάξει όσο και αν το προσπαθήσετε. Και το πρώτο βήμα προς την ελευθερία είναι να συνειδητοποιήσετε τι συμβαίνει, με άλλα λόγια πρέπει πρώτα να συνειδητοποιήσετε ότι φοράτε τα γυαλιά της ανησυχίας.

Την στιγμή της συνειδητοποίησης σας δίνετε άμεσα η δυνατότητα να τα αφαιρέσετε και να διεκδικήσετε όλα όσα χάσατε κατά την διάρκεια της βασιλείας της.

Έτσι λοιπόν, εάν θέλετε να εξαλείψετε την ανησυχία, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας σχετικά με το τι σας στερεί η ανησυχία κάθε ημέρα από τη ζωή σας.

Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και απαντήστε στις 3 ερωτήσεις που ακολουθούν για να συνειδητοποιήσετε το ΚΟΣΤΟΣ που πληρώνετε.

  1. Πόσο από το χρόνο σας ξοδεύετε ανησυχώντας;

Κάθε δευτερόλεπτο που αφιερώνεται στην ανησυχία είναι χρόνος που χάνεται σε κάτι που ΔΕΝ θα σας φέρει ΠΟΤΕ τα αποτελέσματα που ψάχνετε.

Να είστε ειλικρινείς. Αναλογιστείτε πόσο χρόνο βρίσκεστε σε κατάσταση ανησυχίας και τι χάνετε εξαιτίας της.

  1. Μήπως η ανησυχία σας καταδιώκει;

Πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι η ανησυχία είναι πάντα εκεί, παρακολουθώντας τις σκέψεις και τα σχέδιά τους, έτοιμη με το παραμικρό να σκιάσει και τον παραμικρότερο ενθουσιασμό τους.

Μήπως νιώθετε και εσείς έτσι;

Ακόμα και όταν θεωρείτε ότι δεν δίνετε το 100% της προσοχής σας στην ανησυχία σας, αν παραμένει σαν μόνιμος σύντροφος μαζί σας, σας αλλάζει, σας δημιουργεί προβλήματα και σας μπλοκάρει. Σας αποσπά την προσοχή, θολώνει την εμπειρία σας, αλλοιώνει την πίστη σας στον εαυτό σας και τις δυνατότητές σας.

Αναλογιστείτε πόσα από τα όνειρα σας αναβάλατε επ’ αόριστο και πόσες ευκαιρίες επιτρέψατε να σας προσπεράσουν εξαιτίας της.

  1. Πως μεταμφιέζεται η ανησυχία σας;

Η ανησυχία είναι δύσκολη. Έχει πολλά πρόσωπα και σε πολλούς ανθρώπους εμφανίζεται μεταμφιεσμένη ως κάτι άλλο εκτός από ανησυχία. Νομίζουν ότι αυτό το άλλο είναι κάτι ΑΛΗΘΙΝΟ και ότι μπορεί ακόμη και να τους βλάψει. Ωστόσο, επειδή οι παράγοντες ή οι συνθήκες επιβίωσης είναι διαφορετικές για τον καθένα από εμάς, μερικές από τις πιο συνηθισμένες μεταμφιέσεις της ανησυχίας είναι:

  • H Αναβλητικότητα

  • H Απόσπαση της προσοχής

  • H Χαμηλή ή ανύπαρκτη αυτοπεποίθηση

  • H Αναποφασιστικότητα ή o δισταγμός

Αναγνωρίζετε κάποιες από τις παραπάνω μεταμφιέσεις να σας εμποδίζουν να κάνετε το επόμενο βήμα στη ζωή και να ζείτε με τον τρόπο που επιθυμείτε ? Εάν απαντήσατε “Ναι”δεν είστε οι μόνοι. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται κολλημένοι στην ¨Παγίδα της ανησυχίας¨.

Και δεν φταίτε εσείς που κολλήσατε εκεί. Έχετε διδαχθεί ότι η ανησυχία μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε τον μελλοντικό πόνο. Η αλήθεια όμως είναι ότι ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΝΟ σας προκαλεί μόνο η ΑΝΗΣΥΧΙΑ.

Υπάρχουν και καλά νέα …

Όπως μάθατε να ανησυχείτε, με την βοήθεια της Κλινικής Υπνοθεραπείας, μπορείτε γρήγορα να μάθετε και την αρχική-πυρηνική αιτία δημιουργίας της ανησυχίας σας που συνήθως ανάγετε σε κάποια εμπειρία ή τραύμα που βιώσατε στο παρελθόν σας και να μετατοπίσετε τις υπό όρους σκέψεις σας από τη συνηθισμένη ανησυχία και τον αγώνα, προς τη ροή και την αρμονία της ζωής.

Σας παραθέτω και δυο Video από το κανάλι μου στο Youtube που εκτιμώ ότι θα σας ανακουφίσουν …

 

www.hypnotherapy4u.gr