Από: Μαρία Πέππα –

Κάθε νέα πληροφορία που λαμβάνετε, όπως η αναζήτηση ενός αριθμού τηλεφώνου και στην συνέχεια η πραγματοποίηση της κλήσης, διατηρείται στα βραχυπρόθεσμα κυκλώματα μνήμης για ένα χρονικό διάστημα. Ωστόσο, η ενσωμάτωση αυτών των πληροφοριών ή οποιονδήποτε άλλων πληροφοριών στη μακροπρόθεσμη μνήμη είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία της οποίας ο μηχανισμός δεν έχει ακόμα διαλευκανθεί πλήρως.

Ωστόσο, οι ερευνητές που ασχολούνται με τον ύπνο μας διαβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου ο εγκέφαλος ενσωματώνει – ενοποιεί τις πληροφορίες και ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην πλαστικότητα του εγκεφάλου, είτε αυτό αφορά την βελτίωση της διάθεσης, είτε πρόκειται για την  μνήμη και την μάθηση.

Η μνήμη παίζει καθοριστικό ρόλο σχεδόν σε κάθε στάδιο της ζωής μας. Από το πρώτο μας βήμα ως μικρά παιδιά, μέχρι σήμερα που είμαστε ενήλικες, η μνήμη είναι αυτή που μας ωθεί προς τα εμπρός και μας συνδέει.

Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να βελτιώσουν τη μνήμη τους.

Μια ισχυρή μνήμη μπορεί να είναι ένα πλεονέκτημα είτε είστε μαθητής που ψάχνει για καλύτερες συνήθειες μελέτης, επαγγελματίας που ενδιαφέρεται να βελτιώσει τις δεξιότητές του ή συνταξιούχος που θέλει να διατηρεί οξύ το νου όσο μεγαλώνετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι για να ενισχύσετε τη μνήμη σας, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Τα επιθέματα Silent Nights MD (ΕΔΩ) που τοποθετούνται στο σώμα μια ώρα πριν από τον ύπνο και των οποίων η δράση είναι ενεργειακή και όχι χημική, είναι ένας από τους πιο ασφαλείς και φυσικούς τρόπους βελτίωσης του ύπνου σας γιατί ενεργοποιούν και εξισορροπούν ενδογενώς την μελατονίνη ορμόνη του οργανισμού σας.

Υποστηρίζουν την μνήμη, την μάθηση, την βελτιωμένη διάθεση και από τις απλές διαταραχές ύπνου όπως το ροχαλητό και τον ανήσυχο ύπνο, έως και τις βαριές διαταραχές αϋπνίας όπως άπνοια και χρόνια κόπωση λόγω κακής οξυγόνωσης κατά την διάρκεια του ύπνου.

Εάν υποφέρετε από οποιοδήποτε από τα παραπάνω ζητήματα, σας προτείνω να προσθέσετε τα επιθέματα Silent Nights στο νυχτερινό τελετουργικό σας για να προάγετε την καθολική αναζωογόνηση του σώματος και του νου σας.

Και επειδή οι καλές συνήθειες του ύπνου δεν ξεκινούν μόνο πριν από τον ύπνο αλλά καλλιεργούνται με καλές συνήθειες όλη την ημέρα, σας προτείνω να μελετήσετε και τα παρακάτω άρθρα.

Ο Ρόλος του Ύπνου REM και πώς να τον Αποκαταστήσετε …

Ύπνος ο Απόλυτος Θεραπευτής …

Οι Διαταραχές του Ύπνου μπορεί να αποτελούν σύμπτωμα Κατάθλιψης …

********

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress

Μπορείτε να:

Εγγραφείτε στο κανάλι μου στο Youtube
Περιηγηθείτε στην Ιστοσελίδα μου
Να εξερευνήσετε τα προϊόντα Υγείας Lifewave
Την σελίδα μου στο fb
Ακολουθήσετε στο Instagram

www.hypnotherapy4u.gr