Από: Μαρία Πέππα –

Τα εγκεφαλικά κύματα είναι το αποτέλεσμα της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου, όπου παρατηρούνται διάφορες συχνότητες οι οποίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το πότε εμφανίζονται. Μια από αυτές τις κατηγοριοποιήσεις αναφέρεται και στα εγκεφαλικά κύματα ή συχνότητα Άλφα.

Η κατάσταση εγκεφαλικής συχνότητας άλφα είναι μια χαλαρή νοητική κατάσταση που εμφανίζεται λίγο πριν από τον ύπνο, αμέσως μετά από το ξύπνημα και κατά τη διάρκεια της ονειροπόλησης.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές πρόκλησης εγκεφαλικών κυμάτων άλφα. Μια από αυτές είναι η οπτικοποίηση και στην οποία βασίζω την εξαιρετικά ισχυρή άσκηση που σας παρουσιάζω στο video στο τέλος του άρθρου.

Και πριν να ξεκινήσουμε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε, ότι το ΚΛΕΙΔΙ για να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα είναι η έντονα φορτισμένη συναισθηματική σας κατάσταση. 

Η εστιασμένη πρόθεση σε συνδυασμό με το βαθύ συναίσθημα θα πυροδοτήσει τα αποτελέσματα που αναζητάτε. Όσο πιο συναισθηματικοί γίνεστε τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το ¨σύμπαν¨ την τελευταία κρίσιμη στιγμή σας σώζει όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις. Θα έχετε διαπιστώσει ότι το συναίσθημά σας γίνετε  όλο και πιο έντονο καθώς τα πράγματα επιδεινώνονται. Ξαφνικά όμως, μέσα από την μεγάλη απελπισία και την έντονη συναισθηματική σας φόρτιση, με ένα τρόπο αδιευκρίνιστο, το αρχικό σας συναίσθημα σα να μετατοπίζεται σε κάτι άλλο και αυτομάτως επιτυγχάνετε τα αποτελέσματα που προσδοκάτε.

Η ικανότητα της οπτικοποίησης είναι ζωτικής σημασίας για κάθε άνθρωπο, ιδιαίτερα όμως για αυτούς που αισθάνονται εγκλωβισμένοι. Το πρόβλημα που αρχικά αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι, είναι ότι δυσκολεύονται να δημιουργήσουν νοητικές εικόνες. Ωστόσο, με συνεχή πρακτική εξάσκηση, για κάποιους αρχίζει να γίνετε όλο και πιο εύκολο μέσα σε λίγες ημέρες, για κάποιους άλλους ίσως και να χρειαστούν μερικές εβδομάδες. Για να βοηθηθείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε και την άσκηση:  ¨Δημιουργική Απεικόνιση, ένα Δυνατό Εργαλείο του Νου¨.

Προσωπικά, άρχισα να ασκούμαι κρατώντας ένα μήλο στο χέρι μου και εφόσον το κοιτούσα για μερικά λεπτά, έκλεινα τα μάτια μου και προσπαθούσα να το φανταστώ χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις μου. Δηλαδή να φέρνω την εικόνα του στην οθόνη του νου μου, να το νιώθω στην παλάμη μου καθώς το καθαρίζω, να μυρίζω το άρωμά του και να το γεύομαι. Αυτή η διαδικασία λειτούργησε τελικά πολύ καλά και δεν έχω κανένα πρόβλημα να φανταστώ πια σχεδόν οτιδήποτε θελήσω.

Αν το καλοσκεφτείτε, σχεδόν κάθε ανθρώπινο επίτευγμα είναι δημιούργημα της φαντασίας που είτε προκλήθηκε και πραγματώθηκε ως αποτέλεσμα οπτικοποίησης, είτε από μια εξαιρετικά έντονη συναισθηματική ώθηση για ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Δηλαδή μια συναισθηματική ¨λαχτάρα¨ που έπαιζε ασταμάτητα στο νου ενός ατόμου.

Θα έχετε παρατηρήσει την διαφορά ανάμεσα σε εκείνους τους ανθρώπους που βάζουν στόχους και σε εκείνους που δεν το κάνουν. Οι άνθρωποι δίχως στόχους, ζουν τη ζωή τους με τρόπο ακανόνιστο, αποδέχονται ότι έρχεται στο διάβα τους και επιτυγχάνουν πολύ λίγα.

Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο φαίνεται να προχωρούν γρηγορότερα. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα στους νεότερους ανθρώπους που προβληματίζονται πολύ για το μέλλον τους και τις περισσότερες φορές ασυνείδητα, εμπλέκονται συναισθηματικά με τα σχέδιά τους. Μερικοί από αυτούς δεν είναι καν εξοικειωμένοι με την έννοια του ¨ζητώ βοήθεια από το σύμπαν¨, απλά κάνουν ότι θεωρούν ότι χρειάζεται να κάνουν ούτως ή άλλως και μερικές φορές επιτυγχάνουν θαυμάσια αποτελέσματα χωρίς να συνειδητοποιούν ποτέ ή ίσως αργότερα στη ζωή τους γιατί και πως κάποια πράγματα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς τα ήθελαν. 

Πώς να ενεργοποιήσετε τις εγκεφαλικές συχνότητες άλφα

Δεν υπάρχουν μειονεκτήματα στην μέθοδο που σας προτείνω. Άλλωστε, Οι συχνότητες άλφα του εγκεφάλου, είναι μια απόλυτα φυσιολογική κατάσταση του νου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να εστιάζετε σε αυτό που θέλετε και να κατευθύνετε τη διαδικασία.

Η οπτικοποίηση αποτελεί μέρος του να δώσετε στο σύμπαν την ¨παραγγελία¨ σας. Το κόλπο είναι να νιώσετε και να επιτρέψετε να αναδυθεί όσο το δυνατόν εντονότερο το  συναίσθημά σας.

Ένας τρόπος που θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας στην περίπτωση που δυσκολεύεστε, είναι να συνδεθείτε με ένα υπάρχον συναισθηματικό γεγονός που σας έχει επηρεάσει πρόσφατα. Θα μπορούσε να είναι αρχικά και κάτι που σας αναστάτωσε. Φέρτε το στο νου σας όταν κάνετε την οπτικοποίησή σας για να έχετε την αίσθηση κάποιου συναισθήματος και στην συνέχεια εστιάστε στο θετικό συναίσθημα. Δεν έχει σημασία τι προκαλεί το συναίσθημα, μόνο το ότι είναι παρόν κατά την οπτικοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε ευκολότερα και με μεγαλύτερη σταθερότητα να τροφοδοτήσετε τα θετικά συναισθήματα και τις επιθυμίες σας στο σύμπαν.

Το συναισθηματικό περιεχόμενο είναι το απόλυτο μυστικό. Όσο πιο βαθύ και δυνατό είναι το συναίσθημά σας, τόσο πιο γρήγορα θα είναι τα αποτελέσματα που θα λάβετε, ιδιαίτερα όταν ωθούνται από το υπερβολικό συναίσθημα της αναγκαιότητας. Έτσι δημιουργούνται τα θαύματα που μας εκπλήσσουν όλους !

Πλεονεκτήματα της εγκεφαλικής συχνότητας Άλφα

Τα πλεονεκτήματα σχετικά με την εκμάθηση και πρόκληση της εγκεφαλικής συχνότητας άλφα, είναι πάρα πολλά.

Μπορείτε να μπαίνετε σε αυτή ανά πάσα στιγμή με την βούλησή σας. Μπορείτε μετά από μόλις 10 λεπτά χαλάρωσης άλφα να παραμένετε χωρίς άγχος καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας και όταν φτάνετε στο σπίτι σας αργά το απόγευμα, αντί να καταρρέετε σε μια καρέκλα να εξακολουθείτε να νιώθετε ενεργητικοί, ψυχικά και σωματικά ανανεωμένοι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι όταν μπαίνετε στις συχνότητες άλφα, ο χρόνος παραμορφώνεται, φαίνεται σα να επιβραδύνεται. Μερικές φορές νομίζετε ότι έχουν περάσει 20 δευτερόλεπτα ενώ έχει περάσει μόνο 1 δευτερόλεπτο. Όταν παρατηρείτε ότι συμβαίνει αυτό, να γνωρίζετε ότι έχετε επιτύχει την αρκετά χαλαρή κατάσταση άλφα. Γι ‘ αυτό όταν ονειρευόμαστε φαίνεται το όνειρο να διαρκεί για ώρες, αλλά σε πραγματικό χρόνο διαρκεί μόνο για μερικά λεπτά.

Εάν παραμείνετε για 10 λεπτά στις συχνότητες άλφα, το σώμα σας χαλαρώνει, φαίνεται να πιστεύει ότι είχατε έναν καλό ύπνο και για αυτό όταν επανέρχεστε στην εγρήγορση νιώθετε ξεκούραστοι και ανανεωμένοι.

Μπορείτε να λύσετε ένα πρόβλημα επίμονο ευκολότερα, εάν ξαπλώσετε ή καθίσετε κάπου αναπαυτικά και μπείτε στην κατάσταση άλφα, ενώ σκέφτεστε το πρόβλημά σας. Συμβαίνει πολύ συχνά να αναδυθεί η λύση του στο νου σας λίγο μετά την επαναφορά σας στην συνειδητή κατάσταση. Αυτή είναι μια εξαιρετικά χρήσιμη ικανότητα για να κατέχετε, καθώς σας επιτρέπει να λύνετε προβλήματα ενώ άλλοι αγωνίζονται και ίσως ποτέ να μην βρίσκουν τη σωστή λύση.

Κατά τη διάρκεια της βίωσης της συχνότητας άλφα, μπορεί μερικές φορές να αισθανθείτε μια αλλαγή στη συνείδηση καθώς και οι δύο πλευρές του εγκεφάλου σας, το αριστερό και το δεξί εγκεφαλικό σας ημισφαίριο, αρχίζουν να συνεργάζονται. Αυτή μπορεί να είναι μια παράξενη αίσθηση μέχρι να την συνηθίσετε. Προτρέπετε τον δεξί  σας δημιουργικό εγκέφαλο να λειτουργεί ταυτόχρονα με τον αριστερό σας λογικό εγκέφαλο. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά ισχυρός συνδυασμός ιδιαίτερα για όσους από εσάς συνηθίζετε να επιλύετε τα προβλήματά σας μόνο διανοητικά.

Εκείνοι που ασκούνται συστηματικά στις συχνότητες άλφα, συχνά αναφέρουν ότι αισθάνονται πιο διαισθητικά ¨ενήμεροι¨ κατά τις ώρες της αφύπνισης. Η διαίσθησή σας αυξάνεται, μπορεί να αισθανθείτε τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι και να τους διαβάζετε σαν ένα ανοιχτό βιβλίο. Επειδή προσθέτετε διαισθητική δραστηριότητα στη συνηθισμένη λογική, νευρολογική σας δραστηριότητα, γίνεστε πιο δημιουργικοί και συνειδητοποιημένοι.

Λαμβάνετε διάφορου τύπου “παροτρύνσεις“, όπως το να κάνετε πράγματα χωρίς προφανή λόγο και διαπιστώνετε ότι όταν ακολουθείτε την παρότρυνση απλά αποδεικνύεται ότι είναι προς όφελός σας. Για παράδειγμα, σκέφτεστε να αποκτήσετε χώρο στάθμευσης σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης και αμέσως εμφανίζεται μπροστά σας. Εστιάζεστε διανοητικά ότι φτάσατε στο τέλος του ταξιδιωτικού προορισμού σας και για κάποιο παράξενο λόγο όλα τα φανάρια είναι πράσινα και δεν χρειάζεται να σταματήσετε πουθενά.

Με αυξημένη την δραστηριότητα των εγκεφαλικών κυμάτων άλφα, εκπέμπετε μια αίσθηση γαλήνης την οποία οι άλλοι παρατηρούν συνειδητά ή διαισθάνονται ασυνείδητα, τείνουν να χαλαρώνουν στην παρουσία σας και να αποζητούν την συντροφιά σας.

Η συχνότητα άλφα κυμαίνεται μεταξύ 7-14 κύκλων ανά δευτερόλεπτο. Και αυτό σας κάνει κατά διαστήματα να νιώθετε διαφορετικά. Σαν μια αλλαγή της συνείδησης. Τίποτα δεν σας ενοχλεί τόσο πολύ! Κοιμάστε καλύτερα! Στην πραγματικότητα μπορείτε να κοιμηθείτε όποτε θέλετε, ακόμη και στην πιο δυσάρεστη θορυβώδη κατάσταση.

Η λίστα μπορεί να συνεχίζει ατελείωτα. Δεν υπάρχει απολύτως κανένα ¨μειονέκτημα¨ όταν μπαίνετε στις συχνότητες άλφα που να έχω ακούσει ποτέ. Στην πραγματικότητα συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι άνθρωποι που μαθαίνουν να μπαίνουν σε αυτή την συχνότητα κατά βούληση, κάνουν όλοι τα ίδια σχόλια.

  • Αισθάνονται διαφορετικά

  • Η διαίσθησή τους αυξάνεται

  • Αναλαμβάνουν τον έλεγχο της ζωής τους

  • Αισθάνονται πιο δημιουργικοί

  • Πραγματώνουν ευκολότερα τα όνειρα και τις επιθυμίες τους

  • Κοιμούνται καλύτερα

  • Αισθάνονται πιο υγιείς

Όταν φτάσετε σε αυτό το επίπεδο εμπειρογνωμοσύνης, ίσως και να συνειδητοποιήσετε ότι: 

τίποτα στη ζωή δεν μπορεί πραγματικά να σας ενοχλήσει και τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την εκπλήρωση των ονείρων και των στόχων σας, απλά γιατί εσείς αναλαμβάνετε τον έλεγχο της ζωής σας !

Βασικά, αυτό που συμβαίνει είναι, ότι διευρύνετε τις εγκεφαλικές σας δεξιότητες οι οποίες παρέμεναν αχρησιμοποίητες ίσως από τις ημέρες της παιδικής σας ηλικίας, όταν ήσασταν ελεύθεροι να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας.

Μόλις επανα-ενεργοποιήσετε αυτό το κανάλι, τείνει να παραμένει ανοιχτό καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας ! Είναι όπως όταν κάνετε προπόνηση στο γυμναστήριο. Ενώ προπονείστε, καίτε θερμίδες και συνεχίζετε να τις καίτε για μερικές ώρες μετά το πέρας της προπόνησης. Η εκπαίδευση του νου στις συχνότητες άλφα φαίνεται να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Μόλις ανακτήσετε αυτή τη μη χρησιμοποιημένη νοητική ικανότητα, θα εξακολουθεί να παραμένει σε λειτουργία! Οι εγκεφαλικές συχνότητες άλφα, είναι φυσιολογικοί εγκεφαλικοί ρυθμοί και φυσικά εισέρχεστε και εξέρχεστε από αυτούς κατά τη διάρκεια του 24ώρου, οπότε σε καμία περίπτωση δεν βλάπτετε τον εαυτό σας όταν μπαίνετε σε αυτή κατά βούληση όσο συχνά θέλετε. 

Όταν μαθαίνετε να ενισχύετε με τρόπο φυσικό τις συχνότητες άλφα του εγκεφάλου σας, ανοίγει ένας εντελώς καινούργιος  κόσμος !

Εξερευνήστε τον !

Σας εύχομαι απεριόριστη Επιτυχία …

www.hypnotherapy4u.gr