Από: Μαρία Πέππα –

Η εκδήλωση μιας σωματικής ασθένειας ή άλλης πάθησης που προκαλείται ή επιδεινώνεται από έναν νοητικό παράγοντα όπως εσωτερική σύγκρουση ή άγχος ορίζεται σαν Ψυχοσωματικός Πόνος.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο ψυχοσωματικός πόνος που σε πολλές περιπτώσεις γίνετε χρόνιος πόνος, μπορεί όχι μόνο να προκληθεί από κάποιο σωματικό τραυματισμό αλλά και από άγχος καθώς και συναισθηματικά προβλήματα.

Ο χρόνιος πόνος ορίζεται ως παρατεταμένος σωματικός πόνος που διαρκεί για περισσότερο από όσο θα έπρεπε να επιτρέπει η φυσική διαδικασία επούλωσής του.

Ο χρόνιος πόνος συνήθως πηγάζει από τραυματισμούς, φλεγμονές, νευραλγίες και νευροπάθειες (διαταραχές των νεύρων), αλλά κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από χρόνιο πόνο ακόμη και όταν οποιαδήποτε από αυτές τις παθήσεις απουσιάζει.

Κάποιοι υποστηρίζουν την πεποίθηση ότι έως και το 70 % των παθήσεων είναι ψυχοσωματικό. Όταν γίνονται όλες οι εξετάσεις και δεν υπάρχει κλινικό εύρημα, η διάγνωση συνήθως αιτιολογείται και αποδίδεται σε παράγοντες ψυχοσωματικούς.

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν ήδη το γεγονός ότι το Συναισθηματικό Στρες μπορεί να οδηγήσει σε στομαχικά προβλήματα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και πονοκεφάλους, ωστόσο, μπορεί να μην γνωρίζουν ότι μπορεί και να προκαλέσει πλείστα άλλα σωματικά προβλήματα, πέραν του χρόνιου πόνου.

Αυτό επίσης που αγνοούν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ότι, όταν το άγχος έχει γίνει χρόνιο, ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ. Παραμένει αποθηκευμένο στην μνήμη του σώματος και μπορεί να εκδηλωθεί την οποιαδήποτε στιγμή. Πάντα θα υπάρξει μια συνθήκη που θα το ενεργοποιήσει και θα το φέρει στην επιφάνεια επειδή πρέπει να φροντιστεί.

Οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει ότι η βίωση ενός τραυματικού γεγονότος  μπορεί να έχει αντίκτυπο στην ανάπτυξη του πόνου.

Κατά τη διάρκεια ενός τραυματικού συμβάντος ή της υποσυνείδητης ανάκλησης του συμβάντος, το νευρικό σύστημα μπαίνει σε κατάσταση επιβίωσης ενεργοποιώντας το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και μερικές φορές το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα δυσκολεύεται να επαναφέρει τον οργανισμό στην κανονική, χαλαρή λειτουργία του και πάλι.

Το ίδιο ισχύει εάν κάποιος έχει βιώσει ένα τραύμα νωρίτερα στη ζωή του. Μπορεί ενδεχομένως το παλαιότερο τραύμα να ενεργοποιηθεί ξανά και δίχως ο άνθρωπος να γνωρίζει συνειδητά ότι ενεργοποιήθηκε .

Σε κάθε περίπτωση, εάν το νευρικό σύστημα παραμείνει σε κατάσταση επιβίωσης, απελευθερώνονται συνεχώς οι ορμόνες του στρες όπως η κορτιζόλη, προκαλώντας αύξηση της αρτηριακής πίεσης και του σακχάρου του αίματος, το οποίο μπορεί με τη σειρά του να μειώσει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να θεραπεύει.

Τα σωματικά συμπτώματα αρχίζουν να εκδηλώνονται όταν το σώμα βρίσκεται κάτω από διαρκή πίεση και οι σωματικοί πόνοι μπορεί να θεωρηθούν ψυχοσωματικοί πόνοι ακόμα και αν το σώμα παρουσιάζει κλινικές αποδείξεις τραυματισμού ή ανισορροπίας.

Το προϊόν AEON της LifeWave, προκαλεί βιολογικές αποκρίσεις που είναι πολύ σημαντικές για το συμπαθητικό και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα. Τα επαναφέρει σε ισορροπία, υποβοηθά στην άρση των φλεγμονών και βελτιώνει την απόδοση του εγκεφάλου.

Το Video ¨Λύτρωση από το Σύνδρομο του Χρόνιου Πόνου¨, είναι μια νοητική υπνοθεραπευτική άσκηση που μπορείτε να δοκιμάσετε και μέσω τις οποίας μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στην ψυχοσυναισθηματική εμπειρία του πόνου.

Το προϊόν AEON που καταπιάνεται με τον βιολογικό παράγοντα σε συνδυασμό με το Video που καταπιάνεται με τον ψυχικό παράγοντα, θα σας βοηθήσουν πραγματικά να Λυτρωθείτε !!!

Στην διάθεσή σας να απαντήσω σε κάθε εξατομικευμένο σας ερώτημα. Η Κλινική Υπνοθεραπεία, σας παρέχει όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε για να βοηθηθείτε !!!

********

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress

Μπορείτε να:

Εγγραφείτε στο κανάλι μου στο Youtube
Περιηγηθείτε στην Ιστοσελίδα μου
Να εξερευνήσετε τα προϊόντα Υγείας Lifewave
Την σελίδα μου στο fb
Ακολουθήσετε στο Instagram