Από: Μαρία Πέππα –

Η Πραναγιάμα χρησιμοποιεί την αναπνοή σας για να απορροφήσει την ζωτική ενέργεια ή Πράνα όπως αναφέρεται στις Ινδουιστικές Γραφές, η οποία ενεργοποιεί και συντηρεί τη ζωή στο σώμα σας και η οποία βρίσκετε παντού γύρω σας.

Πρόκειται για την συμπαντική δονητική ενέργεια που δομεί, διαποτίζει και συντηρεί το κάθε τι. Εισέρχεται στον εγκέφαλό σας και μέσω του προμήκους μυελού διανέμεται στα ενεργειακά κέντρα του σώματός σας ή αλλιώς τσάκρας και από εκεί, μεταβιβάζεται σε όλα τα ζωτικά όργανα και τα κύτταρα του σώματός σας. Κοινωνεί τη ψυχή και το πνεύμα σας,

Ένας εύκολος τρόπος για να την ξεκινήσετε και για να γίνει κτήμα σας είναι ο ακόλουθος:  

Μπορείτε να φανταστείτε ότι εσείς, ή η μύτη και οι πνεύμονές σας, έχετε γίνει ένας τεράστιος απορροφητήρας που απορροφά αέρα και ενέργεια. Η διάρκεια της αναπνοής και το κράτημά της μπορεί να ποικίλλει. Για τώρα όμως, δεν είναι κ τόσο σημαντικό αυτό. Ας ξεκινήσετε με τον τρόπο που σας δείχνω κ στην συνέχεια μπορείτε να την προσαρμόσετε στις δικές σας ιδιαίτερες ανάγκες κ δυνατότητες, αρκεί να μην πιέσετε ποτέ τον εαυτό σας. 

Πάρετε λοιπόν μια αναπνοή, κρατήστε την αναπνοή σας για 4 δευτερόλεπτα ή μετρώντας μέσα σας έως το 4. Στην συνέχεια, κρατήστε την αναπνοή σας για 6 δευτερόλεπτα ή μετρώντας έως το 6 και εκπνεύστε για 4 δευτερόλεπτα ή μετρώντας έως το 4.

Είναι σημαντικό, το κράτημα της αναπνοής σας.

Χαλαρά, στον δικό σας ρυθμό, δίχως να πιέζετε τον εαυτό σας, επαναλάβετε την διαδικασία για όσο διάστημα αισθάνεστε όμορφα. Ίσως έως το τέλος της μουσικής, ίσως λιγότερο, ίσως και περισσότερο. Άλλωστε, δεν θα ξεχνάτε ποτέ,  ότι εσείς κ μόνο εσείς έχετε τον έλεγχο και ότι εσείς αρχιτεκτονείτε την ζωής σας. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό για εσάς εάν εσείς δεν το επιτρέψετε.

Εύχομαι αμέριστη επιτυχία στην προσπάθειά σας …

http://www.youtube.com/watch?v=5iFSuJuZ9Tg

Τα ακούσματα που προτείνω δεν συνιστούν κάποια διάγνωση, πρόληψη ή θεραπεία ασθενειών. Λειτουργούν βοηθητικά. Αν αντιμετωπίζετε κάποια θέματα υγείας απευθυνθείτε στον ιατρό σας.

Η τεχνολογία σήμερα, σας παρέχει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας οποτεδήποτε το αποφασίσετε είτε από κοντά, είτε εξ αποστάσεως.

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress

Μπορείτε να:

Εγγραφείτε στο κανάλι μου στο Youtube
Περιηγηθείτε στην Ιστοσελίδα μου
Να εξερευνήσετε τα προϊόντα Υγείας Lifewave
Την σελίδα μου στο fb
Ακολουθήσετε στο Instagram