Από: Μαρία Πέππα –

Ως ανθρώπινα όντα, θέλουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς, προστατευμένοι, να έχουμε αίσθηση ελέγχου της ζωής και της ευημερίας μας. Ωστόσο, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ένα πέπλο αβεβαιότητας πλανάται παντού γύρω μας που μας καθηλώνει. Αφορμή και αιτία του, η πανδημία του Covid-19. Τίποτα πλέον δεν μπορούμε με βεβαιότητα να γνωρίζουμε σχετικά:

Με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας
Με την οικονομία της χώρας μας
Με το εάν θα διατηρήσουμε την εργασία μας & γεμάτη την κατσαρόλα μας
Με το εάν θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς & τις υποχρεώσεις μας
Με το εάν θα είμαστε σε θέση να διατηρήσουμε υγιείς τις σχέσεις μας και
Φυσικά την σωματική και ψυχική υγεία μας

Η αβεβαιότητα, δημιουργεί τον φόβο, ο φόβος ανεβάζει τα επίπεδα του στρες στα ύψη, μας αποστραγγίζει συναισθηματικά, ενίοτε μας παραλύει και γενικότερα μας παγιδεύει σε μια καθοδική σπειροειδή τροχιά ατελείωτων αρνητικών σκέψεων και σεναρίων για το τι μπορεί να μας εύρη την επαύριο.

Ο καθένας από εμάς είναι διαφορετικός, άρα διαφορετική είναι και η ανοχή ή η δυνατότητα της αποτελεσματικής διαχείρισης της αβεβαιότητας που έτσι ή αλλιώς μας φέρνει η ζωή αντιμέτωπους. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλοι μας έχουμε τα όριά μας.

Ο φόβος ως αποτέλεσμα της αβεβαιότητας, είναι το κυρίαρχο συναίσθημα που κυριαρχεί σε τούτη την τόσο δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα παγκόσμια. Ο φόβος, είναι το μεγαλύτερο και το πιο αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης της ανθρωπότητας άρα και ενάντιο στην ατομική, στην συλλογική ελευθερία και την ειρήνη.

Ο άνθρωπος που δεν φοβάται γίνετε δημιουργικός, απρόβλεπτος, πολυμήχανος άρα και απειλητικός για όλους εκείνους που έχουν αποφασίσει πως θέλουν ερήμην του να ορίζουν την ζωή του.

Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε μόνοι σε όλο αυτό. Οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μας τούτη την περίοδο. Η αλλαγή όμως και η διαχείριση του φόβου μας είναι υπόθεση ατομική και εργασία κυρίως εσωτερική.

Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ανεξάρτητα από το πόσο ανήμποροι και απελπισμένοι μπορεί να αισθανόμαστε, υπάρχουν τρόποι και πρακτικές που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας:

Για να αντιμετωπίσουμε καλύτερα τις καταστάσεις που φαντάζουν ανεξέλεγκτες
Να απελευθερώσουμε τον φόβο μας
Να αποδυναμώσουμε το άγχος μας
Να γαληνέψουμε το νου από τις αρνητικές τις σκέψεις μας και
Να διαχειριστούμε το άγνωστο με περισσότερη εμπιστοσύνη

ΤΩΡΑ είναι η καταλληλότερη στιγμή:

• Για να αναλάβουμε την ευθύνη του εαυτού μας και
• Να γίνουμε οι Αρχιτέκτονες της ζωής μας

Επιλογές έχουμε. Μπορούμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο της πραγματικότητάς μας, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με όσα μέσα διαθέτουμε, με οποιεσδήποτε πρακτικές, μας παρέχονται ως βοήθεια για να τιμήσουμε το δώρο της ζωής και την θεϊκή ουσία μας.

Ο καθοδηγούμενος οραματισμός που ακολουθεί, είναι ένας από τους δικούς μου τρόπους. Το βίωμα είναι εξαιρετικό και με διάρκεια αρκεί να τον ακούτε έστω μια φορά την ημέρα τουλάχιστον για 21 συνεχείς ημέρες. Αν σας ταιριάξει φυσικά. Εύχομαι απολαυστική ακρόαση και μέγιστο αποτέλεσμα σε όσους από εσάς τον επιλέξετε για να βοηθηθείτε. Μην παραλείψετε να διαβάσετε τις οδηγίες στην αρχή του Video …

http://www.youtube.com/watch?v=Q3K2jr11Cro&t=35s

————————–

Μπορεί οι καιροί να επιβάλλουν τον κατ΄ οίκο περιορισμό, η τεχνολογία όμως μέσω Skype σας δίνει την δυνατότητα από την άνεση του σπιτιού σας να λάβετε την φροντίδα που έχετε ανάγκη. Στην διάθεσή σας λοιπόν οποτεδήποτε το αποφασίσετε.

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress

Μπορείτε να:

Εγγραφείτε στο κανάλι μου στο Youtube
Περιηγηθείτε στην Ιστοσελίδα μου
Να εξερευνήσετε τα προϊόντα Υγείας Lifewave
Την σελίδα μου στο fb
Ακολουθήσετε στο Instagram