Από: Μαρία Πέππα – 

Η καρνοσίνη είναι ένα φυσικώς απαντώμενο μόριο που αποτελείται από δύο αμινοξέα: ιστιδίνη και αλανίνη.

Η καρνοσίνη λειτουργεί σε ¨ευμετάβλητους¨ ιστούς όπως: μυϊκό και νευρικό ιστό και φτάνει σε υψηλές συγκεντρώσεις στον σκελετικό μυ. Είναι πολύ σημαντική για αυτούς τους ιστούς διότι φροντίζει για την διατήρηση του κατάλληλου PH και του ηλεκτρικού φορτίου τους. Στους μυς η καρνοσίνη εξουδετερώνει τον εκτεταμένο σχηματισμό γαλακτικού οξέος κατά την άσκηση υψηλής έντασης, συμβάλλει στην ενίσχυση των μυών του σώματος, προάγει την αποκατάσταση και αυξάνει την ενέργεια. Για αυτούς τους λόγους είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και στους αθλητές.

Η καρνοσίνη είναι ένα σημαντικό ενδοκυτταρικό αντιοξειδωτικό. Συλλαμβάνει αντιδραστικά οξειδωτικά είδη (ROS), προστατεύει επίσης από την υπεροξείδωση των λιπαρών οξέων της κυτταρικής μεμβράνης και το οξειδωτικό στρες. Έχει σημαντικές αντιγηραντικές ιδιότητες που σχετίζονται εν μέρει με τις αντιοξειδωτικές επιδράσεις της, παρεμποδίζει επίσης την προσκόλληση μορίων σακχάρου στις πρωτεΐνες που σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση.

Η καρνοσίνη είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προστασία του εγκεφάλου από τον νευροεκφυλισμό καθώς και την απώλεια γνωστικής λειτουργίας και μνήμης.

Η καρνοσίνη έχει αποδειχθεί ότι αναζωογονεί τα κύτταρα του συνδετικού ιστού επιδρώντας στην ταχύτερη επούλωση των πληγών και η χρήση της καταπολεμά τις επιπτώσεις της γήρανσης του δέρματος. Έως τη στιγμή που ένα άτομο είναι 70 ετών, τα επίπεδα καρνοσίνης στο σώμα του έχουν μειωθεί κατά 63%. Λόγω των παραπάνω επιδράσεων καθώς και άλλων, η καρνοσίνη είναι γνωστή ως η θρεπτική ουσία της μακροζωίας και της αντιγήρανσης

Κλινικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση Καρνοσίνης αναστέλλει την απελευθέρωση φλεγμονωδών μεσολαβητών όπως των κυτοκινινών.

epithemata-antigiransis

 

Χρησιμοποιήστε τα επιθέματα Y-Age Carnosine για να αυξήσετε την παραγωγή της στο σώμα σας. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ ή τηλεφωνήστε στο 693 6138090. 

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα:

Καρνοσίνη – για τους Αθλητές, την Καρδιά, τον Εγκέφαλο, τα Μάτια και τον Διαβήτη …

Εάν βρήκατε το άρθρο μου ενδιαφέρον, μοιραστείτε το και με άλλους ανθρώπους ή τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την σελίδα μου στο fb, την ιστοσελίδα μου & το κανάλι μου στο Youtube Σας ευχαριστώ πολύ … 

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress

www.hypnotherapy4u.gr