Από : Μαρία Πέππα –

Το 2022 Μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τις ανεξάντλητες δυνατότητες του Νου ως αντίδοτο στην Οργουελική Δυστοπία.

Μπορούμε να πλαισιώνουμε τους εαυτούς μας με φίλους καλούς και αυθεντικούς, εκείνες τις περιόδους της ζωής που η μοναχικότητα δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή μας.

Μπορούμε να ακροαζόμαστε και να μαθαίνουμε με υπομονή, δίχως με βιασύνη να υποδεικνύουμε και να προβάλλουμε αυτά που εμείς γνωρίζουμε ή τους εαυτούς μας.

Μπορούμε να αναζητούμε την χαρά και την απόλαυση. Να γελάμε έως ότου πονάνε τα πλευρά και η κοιλιά μας και τα δάκρυα να κυλούν στα πρόσωπά μας.

Μπορούμε να αγωνιζόμαστε για το σωστό και να υπερασπιζόμαστε τους ασθενέστερους σε χαμηλούς τόνους. Να ακούμε, να πιστεύουμε, να ενθαρρύνουμε και να μοιραζόμαστε τις κοινές μας ιστορίες.

Μπορούμε να αναζητούμε την αλήθεια. Να ανασηκώνουμε το πέπλο που διατηρεί την λήθη της και που την αποκρύπτει.

Μπορούμε να επιλύουμε όλα τα προβλήματα όταν συνειδητοποιούμε πως στα χέρια μας βρίσκετε η λύση τους.

Μπορούμε να ασκηθούμε στην καλοσύνη και την συμπόνια έτσι ώστε να είναι τα πρώτα που αισθανόμαστε ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε.

Μπορούμε να λάβουμε απάντηση σε όλες τις επικλήσεις και τις προσευχές για τον εαυτό μας και τον ταραγμένο κόσμο μας όταν διατηρούμε την πίστη μας ακλόνητη.

Μπορεί ο λόγος μας να λογοκρίνεται, να μην γίνετε κατανοητός ή να καταπνίγεται, Μπορούμε όμως πάντα να μιλάμε ξεκάθαρα, με αυτοπεποίθηση και μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας.

Μπορούμε να απομακρυνθούμε από το μίσος όταν αναγνωρίζουμε πως αυτή η μέγγενη κάνει την ζωή μας να ασφυκτιά και στερεί ζωτική ενέργεια από τα παιδιά μας.

Μπορούμε έτσι ώστε η θλίψη μας να παραχωρήσει την θέση της στις ζωντανές και στις όμορφες αναμνήσεις μας. Μπορεί η ανάμνηση του χρόνου που περάσαμε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους να μας κρατάει συντροφιά όλη την μέρα.

Μπορούμε η φυσική και ψυχική υγεία μας να αποτελούν την πιο σημαντική μας προτεραιότητα.

Μπορούμε η αθωότητά μας να ρίξει φως στον κυνισμό και στις εξουθενωτικές ιστορίες της ζωής μας.

Μπορούμε η καλοσύνη και η ενσυναίσθηση να διατηρήσουν νεανικό το πνεύμα μας κ την ευτυχία στην ζωή μας.

Μπορούμε να απαλλαγούμε από τους φόβους μας. Οι φόβοι μας να μην μας κρατήσουν ποτέ ξανά ομήρους.

Μπορούμε να είμαστε ταπεινοί, ευγνώμονες, γαλήνιοι και ισορροπημένοι, παρότι εκεί έξω ο κόσμος φαντάζει μανιασμένος.

Μπορούμε να εργαζόμαστε για την ισορροπία, την αρμονία και τον ψυχικό μας πλούτο, γιατί τι σημαντικότερο υπάρχει για να φροντίσουμε.

Μπορούμε η ειρήνη να είναι το συλλογικό μας όνειρό μας. Η ευημερία μπορεί να είναι το παραπροϊόν της προσπάθειάς μας για ειρήνη.

Μπορούμε να αφεθούμε και να ανακαλύψουμε τα εξαίσια δώρα που ο εαυτός μπορεί να μας προσφέρει όταν τον συγχωρούμε, τον κανακεύουμε και τον αγαπούμε.

Μπορούμε να είμαστε δυνατοί, αυθεντικοί, γενναιόδωροι και με ανιδιοτέλεια να αγαπάμε τους συνανθρώπους μας …

www.hypnotherapy4u.gr

maria-peppa-viothymiki-psyxotherapeia-ypnotherapeia-coach-stress